A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Undefined property: stdClass::$ust_aciklama
Filename: post_detay/content.php
Line Number: 145
Backtrace:
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/views/post_detay/content.php
Line: 145
Function: _error_handler
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/views/post_detay/index.php
Line: 24
Function: view
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 193
Function: view
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/helpers/tools_helper.php
Line: 1579
Function: {closure}
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 125
Function: file_cache
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/index.php
Line: 289
Function: require_once
Az uyumak cilde zarar verir mi?
Yüz güzelliği için kaç saat uyumalı?, 9. Cilt Sorunlarını Tetikler
Bunun temel nedeni ise uykusuzluğun, ciltteki yüksek kortizol seviyesine yol açmasıdır. Yüksek kortizol seviyesi ise cilt sağlığı için önemli bir protein olan kolajenin azalmasına neden olmaktadır. Bu durum, cildin elastikiyetini kaybetmesine ve kişilerin erken yaşlanmasına yol açar.
Yüz güzelliği için kaç saat uyumalı?
Yüz güzelliği için kaç saat uyumalı?,
9. Cilt Sorunlarını Tetikler Bunun temel nedeni ise uykusuzluğun, ciltteki yüksek kortizol seviyesine yol açmasıdır. Yüksek kortizol seviyesi ise cilt sağlığı için önemli bir protein olan kolajenin azalmasına neden olmaktadır. Bu durum, cildin elastikiyetini kaybetmesine ve kişilerin erken yaşlanmasına yol açar.Uyumak cilde iyi gelir mi?
Uyumak cilde iyi gelir mi?,
Araştırmalar gün içinde düzenli olarak 7-9 saat arası uyuyan bireylerin ciltlerinin daha genç ve sağlıklı göründüğünü söylüyor.Az uyumak ne gibi sorunlara yol açar?
Az uyumak ne gibi sorunlara yol açar?,
Düzenli uyku ile kanda miktarı artan büyüme hormonu, cilt sağlığı için oldukça önemli olan kollajen ve elastin liflerinin üretimini teşvik eder; cilde nem kazandırır. Ayrıca büyüme hormonunun saç ve tırnak sağlığını da olumlu etkilediği bilinmektedir.Uykusuzluk ten rengini değiştirir mi?
Uykusuzluk ten rengini değiştirir mi?,
Yetersiz uyku, düzensiz uyku ve hatta çok fazla uyku kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir. Çalışmalar, uyku eksikliği ile yüksek kan şekeri seviyeleri, yüksek tansiyon, iltihaplanma ve obezite dâhil olmak üzere kalp hastalığı için risk faktörlerindeki artışlar arasında bir bağlantı bulmuştur.Cilt hangi saatlerde kendini yeniler?
Cilt hangi saatlerde kendini yeniler?,
Düzenli uykuya sahip olmayan, uykusuzluk çeken kişilerde ise kırışıklıklar ve çizgiler daha belirgin şekilde görülmektedir. Aynı zamanda cilt rengini de etkileyen uykusuzluk, düzensiz cilt rengine neden olabilmektedir.Güzellik uykusu kaçta olur?
Güzellik uykusu kaçta olur?,
Ciltte bulunan epidermis hücreleri saat 23.00 ile 04.00 arasında, gündüz saatlerine nazaran tam 8 kat daha hızlı bölünerek kendini yeniliyor.Düzensiz uyku cildi bozar mı?
Düzensiz uyku cildi bozar mı?,
Vücut uykuya dalar dalmaz büyüme hormonu salgılamaya başlar, en derin safhasında ise tavan yapar. Araştırmacılar uykunun ilk 3.5 saatinin gerçek “güzellik uykusu” olduğuna inanırlar. Yine, çalışmalarda büyüme hormonu üretiminin en yüksek olduğu saatlerin gece 22.00- 03.00 olduğunu belirtmektedirler.Yüz kırışmaması için yatış şekli nasıl olması lazım?
Yüz kırışmaması için yatış şekli nasıl olması lazım?,
Yukarıda anlattığımız gibi uykusuzluk yüksek kortizol seviyesine neden oluyor. Yüksek kortizol seviyesi, sizi daha genç gösteren protein kolajenin yıkılmasına neden oluyor. Bu daha erken yaşlılığa ve derinizin incelmesine neden oluyor. Dolayısıyla, cildinizde ince çizgiler ve kırışıklıklar daha erken ortaya çıkıyor.Az uyumak gençleştirir mi?
Az uyumak gençleştirir mi?,
UYKUDER Genel Başkanı Prof. Dr. Karadağ, "Sırtüstü uyumak hem yüze bir şey değmemesi nedeniyle erken yaşta oluşan yüz kırışıklıklarının önlenmesi hem de boyun ve sırt ağrılarının engellenmesi açısından bireylere önemli avantaj sağlar." dedi. Uyku Derneği (UYKUDER) Genel Başkanı Prof.Günde 4 saat uyku yeter mi?
Günde 4 saat uyku yeter mi?,
Manchester Üniversitesi'nden bir grup bilim insanının yaptığı araştırma, kaliteli bir gece uykusunun hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğunu ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya koydu.