A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Undefined property: stdClass::$ust_aciklama
Filename: post_detay/content.php
Line Number: 145
Backtrace:
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/views/post_detay/content.php
Line: 145
Function: _error_handler
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/views/post_detay/index.php
Line: 24
Function: view
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 193
Function: view
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/helpers/tools_helper.php
Line: 1579
Function: {closure}
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 125
Function: file_cache
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/index.php
Line: 289
Function: require_once
Aşı hangi hastalıklarda kullanılır?
Aşılar hangi hastalıklardan korur?, Günümüzde aşılar Hepatit (Sarılık), Difteri, Tetanoz, Boğmaca, Verem, Çocuk felci (polio), Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Su Çiçeği, Zatürre (pnömoni), Menenjit, Grip, Rotavirüs, Rahim Ağzı Kanseri (HPV) hastalıklarına karşı büyük oranda koruma sağlamaktadır.
Aşılar hangi hastalıklardan korur?
Aşılar hangi hastalıklardan korur?,
Günümüzde aşılar Hepatit (Sarılık), Difteri, Tetanoz, Boğmaca, Verem, Çocuk felci (polio), Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Su Çiçeği, Zatürre (pnömoni), Menenjit, Grip, Rotavirüs, Rahim Ağzı Kanseri (HPV) hastalıklarına karşı büyük oranda koruma sağlamaktadır.Aşı hangi amaçla kullanılır?
Aşı hangi amaçla kullanılır?,
Difteri, Boğmaca, Tetanos, Çocuk Felci, Kızamık, Hepatit B, Verem, Kızamıkçık Kabakulak, Menenjit aşısı, Zatürre aşısı, Hepatit A ve Suçiçeği aşılarıdır. Aşının Zamanında Yapılması Önemli midir? Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanması çok önemlidir.Aşı nedir kimlere yapılır?
Aşı nedir kimlere yapılır?,
Aşılamanın amacı, enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korumak için bağışıklık sistemine yardımcı olmaktır. Sonuçta vücut, söz konusu enfeksiyona karşı bağışıklık kazanır. Aktif bağışıklık sağlamak için kişiye, enfeksiyon etkeninin antijeni verilir ve vücutta antikor yapımı uyarılır.Hangi aşılar var?
Hangi aşılar var?,
Aşı, insanları hastalıklardan ve hastalıkların neden olduğu sonuçlardan koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Vücut bu şekli ile kendisine zarar vermeyen mikrop ya da toksinleri tanır ve onlara karşı bir savunma geliştirir.Hangi Hastalığın aşısı yoktur?
Hangi Hastalığın aşısı yoktur?,
Canlı Atenüe Aşılar
Canlı aşılar, gebelere ve bağışıklık sistemi zayıflamış ya da baskılanmış kişilere uygulanmamalıdır. Canlı aşı örnekleri; sarı humma, rotavirus aşısı, BCG, oral polio aşısı (OPA), kızamık kızamıkçık kabakulak (KKK) ve suçiçeği aşılarıdır.Bir yaşta hangi aşılar var?
Bir yaşta hangi aşılar var?,
Lassa humması çok tehlikeli bir salgına dönüşebilir ve aşısı bulunmuyor. Lassa humması yeni bir hastalık değil ama daha önce görülmemiş biçimde hızlı ve geniş bir alana yayılıyor. Zaten sayıları yetersiz olan sağlık personelinin de bazıları hastalığa yakalanarak öldü.Aşı Faydaları Nelerdir?
Aşı Faydaları Nelerdir?,
Çocuklarda 1 yaş kontrolleri çok önemlidir. Çocukta aneminin olup olmadığı, demir depoları kontrol edilmeli, idrar kontrolü yapılmalıdır. Bir yaşında kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği aşılarının birinci dozu yapılır.Dünyada ilk aşı ne zaman yapıldı?
Dünyada ilk aşı ne zaman yapıldı?,
“Aşılar virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma özelliklerinden arındırılarak veya bazı mikropların salgıladığı zehirlerin etkilerini ortadan kaldırarak ya da bunların birtakım bölümlerini (genellikle antijenlerini) kullanarak sağlam kişilere verilmesi için geliştirilmiş biyolojik maddelerdir.5 li aşı nedir?
5 li aşı nedir?,
Bu, aynı zamanda aşısı üretilen ilk hastalıktı. Yıllar önce en az altı kişi aynı prensipleri kullanmış olsa da çiçek aşısı 1796 yılında İngiliz doktor Edward Jenner tarafından icat edilmiştir. Aşının etkili olduğuna dair kanıtları yayınlayan ve üretimi konusunda tavsiyelerde bulunan ilk kişiydi.Aşı nedir tıp?
Aşı nedir tıp?,
2. ay, 4. ay, 6. ay ve 18. ay olmak üzere toplam dört doz karma aşısı uygulanmaktadır. 5'li karma aşısı; difteri, tetanoz, boğmaca, inaktif polyo (inaktif çocuk felci), hemofilüz influenza B denilen zatürre, ortakulak iltihabı ve menenjit yapabilen bir bakteriye karşı yapılan aşıdır.