A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Undefined property: stdClass::$ust_aciklama
Filename: post_detay/content.php
Line Number: 145
Backtrace:
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/views/post_detay/content.php
Line: 145
Function: _error_handler
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/views/post_detay/index.php
Line: 24
Function: view
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 193
Function: view
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/helpers/tools_helper.php
Line: 1579
Function: {closure}
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 125
Function: file_cache
File: /home/dudakdolgusu360/public_html/index.php
Line: 289
Function: require_once
Aşırı Kıllılık neden olur?
Aşırı tüylenme nasıl geçer?, Kadınlarda hormonal bozukluklar, farklı türdeki tümörler, polikistik over sendromu, belirli ilaçlar veya gebelik nedeniyle gelişebilen aşırı kıllanma durumu, hirsutizm olarak adlandırılır. Hirsutizmin teşhisi için temel kriter, erkek tipi kalın ve kaba kıllanmanın varlığıdır.
Aşırı tüylenme nasıl geçer?
Aşırı tüylenme nasıl geçer?,
Kadınlarda hormonal bozukluklar, farklı türdeki tümörler, polikistik over sendromu, belirli ilaçlar veya gebelik nedeniyle gelişebilen aşırı kıllanma durumu, hirsutizm olarak adlandırılır. Hirsutizmin teşhisi için temel kriter, erkek tipi kalın ve kaba kıllanmanın varlığıdır.Aşırı tüylenme neden kaynaklanıyor?
Aşırı tüylenme neden kaynaklanıyor?,
Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Tedavisi
Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. En iyi yanıt her iki tedavi yöntem birlikte kullanıldığında alınır. Tedavide kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarını ve anti-adrojen ilaçları içerir.Çok kıllı insana ne denir?
Çok kıllı insana ne denir?,
Hirsutizm neden olur? İstenmeyen bu kıllanma tipi temel olarak iki nedenle ortaya çıkar: Androjen aktivitesinin normalin üzerinde olması ve/veya kılların androjenlere artmış duyarlılığı. Androjen aktivitesinin artışı daha fazla androjen üretimi sonucu oluşabilmektedir.Kıllı olmak hangi hormon?
Kıllı olmak hangi hormon?,
Anormal miktarda kıl büyümesine hipertrikoz denir.Aşırı tüylenme için hangi doktora gidilir?
Aşırı tüylenme için hangi doktora gidilir?,
Genellikle, tüylenmede artışa sebep olan kandaki erkeklik hormonu olan androjen dediğimiz hormonların (testosteron, dehidroepiandrosülfat) yüksek olmasından kaynaklıdır.Aşırı tüylenme için hangi testler yapılır?
Aşırı tüylenme için hangi testler yapılır?,
Aşırı tüylenme (hirsutizm) probleminde, öncelikle bir dermatoloji uzmanına veya kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız önerilir. Bu uzmanlar, cilt, saç ve hormonel sorunlarla ilgilenerek hirsutizm durumunun altında yatan nedeni belirlemeye yardımcı olabilirler.Kilo verince vücut kılları azalır mı?
Kilo verince vücut kılları azalır mı?,
Aşırı tüylenme tanısı fizik muayene bulgusuna göre konulur. Kılın kalınlığı, rengi ve kıllanma bölgesine göre hekimin puanladığı Ferriman –Gallwey skorlama sistemi halen tanıda kullanılan yaklaşımdır.Kadın göğsünde kıl neden olur?
Kadın göğsünde kıl neden olur?,
Kilo vermek, insülin direncini azaltmakta ve azalan direnç neticesinde kandaki insülin seviyeleri azalmaktadır. Bu da androjen seviyelerini düşürerek tüylenmeyi azaltabilmektedir.Memede kıl olması normal mi?
Memede kıl olması normal mi?,
Kadınlarda Göğüs Kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.Neden cinsel bölgelerimiz Kıllı?
Neden cinsel bölgelerimiz Kıllı?,
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir.